С ръкопляскане изпратиха оздравелия от коронавирус 43-годишен мъж от кюстендилското село Стоб

...
С ръкопляскане изпратиха оздравелия от коронавирус 43-годишен мъж от кюстендилското село Стоб
Коментари Харесай

Наш учител разказа за бруталния COVID-19 и как е оцелял по чудо

С ръкопляскане изпратиха оздравелия от ковид 43-годишен мъж от кюстендилското село Стоб от изолатора в общинската болница в Дупница.

Той беше изписан в петък след обяд след два негативни теста, прецизира struma.bg Мъжът се прибра от Банско, където има хранителен магазин, към оповестяването на карантината и се изолира в родната си къща в Стоб. Впоследствие поради появяването на признаци за ковид самичък се обадил на персоналния доктор и е превозен в дупнишката болница, където  е настанен в инфекциозно поделение с двустранна пневмония и висока температура на 23 март.

Часове след изписването му в петък мъжът се прибра в родната си къща в Стоб, където ще остане под карантина в продължение на 28 дни. Мъжът разкри какво се случва с него, само че категорично помоли името му да не бъде съобщавано, заради което публикуваме единствено неговите букви – Д.Ч.

“Два дни преди да слагат под карантина Банско се върнах в родното си село Стоб, защото усетих драскане в региона на гърдите. Не се тормозих толкоз в този миг, защото през есента се бях ваксинирал против грип, а всяка вечер изпивах по една ампула витамин С. Пиех и разнообразни чайове, с цел да се предпазя от възможен грип през зимата. Нищо не ми оказа помощ при ковид. Прибрах се в родната ми къща в Стоб и се самоизолирах. Казах на вуйчо ми, че не се усещам добре и че ще се самоизолирам, с цел да не идва у нас.

Той и фамилията му също се изолираха от близките. След драскането в региона на гърдите започнах да кашлям. Тогава се обадих на персоналния доктор, който ми предписа два типа антибиотиции и ми даде направлние да отида  на рентгенова фотография в Благоевград. На фотографията ми споделиха, че нямам пневмония. Кръвните проучвания не посочваха,че имам някакво заболяване. Да уточня, беше не за ковид, а за общото състояние на организма ми. През това време кашлицата се усили и започнах да отхрачвам  кръв. Отмалявах… Три дни пих антибиотиците, само че започнах да подкрепям непрекъсната температура 37,5 до 38,5 градуса.

Температурата не се повлияваше от медикаментите, които взимах. Тогава персоналният доктор се обади в РЗИ, пристигнаха с кола за спешна помощ и ме взеха от у дома. Само за 24 часа развих пневмония, кашлицата се усили. Преживях огромен смут в болничното заведение. Благодаря на лекарите доктор Елена Гюзелева, доктор Ефтимова и на целия  персонал. Те се грижеха непрекъснато за мен. Д-р Райничка Сапаревска от  РЗИ – Кюстендил в Дупница и двете лекарки доктор Гюзелева и доктор Евтимова ми донасяха банани портокали… без да желаят пари за тях. Като си потеглих от отделението, всички от личния състав ме изпратиха с ръкопляскане, което ми повдигна духа.

Благодаря и на ген. Мутафчийски, който незабавно беше изпратил медикаменти за мен.

Сега разбрах, че е от Дупница, овации и за него. Оцелях по знамение. По цели нощи кашлях, не можех да дремя от кашлицата и се движех в стаята, само че нямах задоволително сили. Нямах вкус, само че преднамерено блъсках в устата храна, с цел да мога да оцелея. Беше ужасно! Не го поисквам на никого да преживее такова нещо. Моля ви, хора, спазвайте всички наложени ограничения от Щаба. Аз не носех маска, до момента в който работех в магазина в Банско, тъй като не беше по този начин публикуван вирусът. Може би това ми е грешката. Последните клиенти в магазина ми бяха англоговорящи и израелци. Те не се преценяват, че ти кашлят или кихат в устата… Хората не са отговорни, аз регистрирам грешката си едвам в този момент. В момента съм у дома и ще остана още 28 дни под карантина. Лечението ми продължава. Ако би трябвало, и три месеца няма да изляза от у дома. Радвам се, че оживях. Само да се усещам по-добре, към момента кашлям леко, ще си пооправя къщата. Аз работя сезонно в магазина в Банско през зимата и след това се връщам на село. Установих, че трябват доста поправки, и в този момент е моментът да се захвана с тази работа, нали оцелях ”, описа Д.Ч.  Мъжът се похвали, че кашлицата му понижава и се усеща по-добре. Откакто си е у дома, служители на реда от районно управление (на МВР) – Рила го ревизират дали съблюдава карантината.

Д.Ч. си е заречен да даде животно за курбан за храма в селото за признателност към Бога, че и този път го е избавил от гибел. Миналата година Д.Ч. е претърпял тежка злополука на Автомагистрала “Тракия ” до Пловдив и е оживял. Той е преподавател по физкултура по специалност. След като са разбрали, че е изписан, негови другари от цяла България са му звънели да го поздравят за удържаната победа против ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР